| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Toma Forumaš

|
Posted: Sat Oct 31, 2009 2:29 pm Post subject: Usisne lamelice za E90?? |
|
|
Trebao bih pomoć pri odabiru usisnih lamelica za E90 ne neke skupe.Krećem s projektom a trebaju mi usisne lamelice koje bi stavio na usis u blok E90.Hvala _________________ Tomos je NAJBOLJI!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Toma Forumaš

|
Posted: Sat Oct 31, 2009 11:56 pm Post subject: |
|
|
Dajte ljudi pomagajte _________________ Tomos je NAJBOLJI!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Reso Forumaš

|
Posted: Sun Nov 01, 2009 12:02 am Post subject: |
|
|
scooter attack, sipscooter
googlaj, nemoj mislit da su cijene tocne sve, gledaj u eurima ne u kn
ja sam uzeo sa sipscootera, dosle me 350kn
javis clanu "seba" sta ti treba i to sve, posaljes mu poruku sa kodom, prije toga popricas sa njim, dogovoris se, i lik ti to dopelja iz ita i posalje sa otkupninom ko sve ostao, tako sam ja, samo nije doma uvjek, pa mozda pricekas nes dana...
poz
ima da obavjestavas sve sto radis ok?
ja radim slican projekt sa juniorom, sad sam na stelanju.
sretno. _________________
| kaskader wrote: | | a tek kad bi pao lanac pa te uvuče sa nogu i samelje u krvavice... brutala. |
|
|
| Back to top |
|
 |
Toma Forumaš

|
Posted: Sun Nov 01, 2009 11:33 am Post subject: |
|
|
A budem,trebala bi to bit najluđa deva koja će se jebeno vrtit
Taj član seba na kojem je on forumu _________________ Tomos je NAJBOLJI!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Reso Forumaš

|
Posted: Sun Nov 01, 2009 2:19 pm Post subject: |
|
|
Mojskuter.com
sry zaboravio sam bio _________________
| kaskader wrote: | | a tek kad bi pao lanac pa te uvuče sa nogu i samelje u krvavice... brutala. |
|
|
| Back to top |
|
 |
Toma Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 9:47 am Post subject: |
|
|
E kamo si stavio usis,na blok ili cilindar? _________________ Tomos je NAJBOLJI!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
andrija8 Forumaš
|
Posted: Mon Nov 02, 2009 10:39 am Post subject: |
|
|
on je stavio na cilindar! _________________ Vozi: Puch & yamaha xt125x |
|
| Back to top |
|
 |
*NITROUS* Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 12:37 pm Post subject: |
|
|
| Toma wrote: | A budem,trebala bi to bit najluđa deva koja će se jebeno vrtit
Taj član seba na kojem je on forumu |
i jebeno raspasti _________________ ...E90...derem sve skuteraše po gradu...
Da vina nema,nema
rođak pijan si
pijan si doma ajde
a joj,joj |
|
| Back to top |
|
 |
Reso Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 2:10 pm Post subject: |
|
|
da, ima nitrous pravo, devu treba napravit da se manje vrti, tj da okretaji ostanu isti, al da se dobije na snazi.
kanale u cilindru ne diraj
ako imas ruku za izradu kanala, samo ispuh poravnaj da se odjednom cijela sirina kanala otvara.
moj savjet.
no ja bi na tvom mjestu prvo pustio kako je, pa lako skines cil i radis sitne dorade kasnije, ukoliko zelis vise. _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
rajko Forumaš

Joined: 31 May 2009 Posts: 1017 Location: sapna kod čaglina
|
Posted: Mon Nov 02, 2009 7:16 pm Post subject: |
|
|
ako neradiš i nemaš love nemoj to radit. raspast će se deva. moraš prije uradit mnoga ojačanja koja su preko potrebna da bi imalo frizirana deva mogla dugo radit. rasklimaju se ležaji na radilici. staviti kuglične c4 ležaje. izbjegavati original valjkaste jer se okreću u kućištu pod visokim okretajima. pa paljenje jako kasno staviti. pa malčice bogatiju smjesu. pa rezon kao gogo tuning. preljevne standard samo zagladiti. i tal reed valve i ideš. i da
dat nitrousovom ćaći da uradi ojačanja u blokovima za bočne ležaje. u kupiti klipnjaču neku sa jebenim ležaju. nešto preko 1000kn. neđe vani kupit. i onda imaš pilu. jer gle deva je nabrijana sama po sebi za tu ramu i tu getribu i previše. čak su u tomosu išli da naprave neka prigušenja da je još oslabe. kao npr ona gumena lula na ulazu u airbox. jer su utvrdili na testiranju( a vjerojatno je na testiranju imala 22m karb i tak nešt. možd i rezon. ) da se brzo sjebe. i tak da deva se po mom ne nabrijava. . 50ccm mož dić a i trajaće. _________________ "ko je lud ne friziraj mu kosilicu" |
|
| Back to top |
|
 |
Toma Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 9:25 pm Post subject: |
|
|
Mislim napravit pošto sam tokar novu kraću klipnjaču da smanjim hod.Na radilici bi satavio veći igličasti ležaj(proširio bi rupu na kordinatnoj bušilici di se spaja klipnjača na radilicu).Možda bi i još olakšao radilicu s 2 rupe one i onda bi to zatvorio aluminijem.Dvije su već zatvorene.Ležišta ležajeva za radilicu sam već pojačao sa piksama od poboljšanog čelika i to je uprešano pomoću tekućeg dušika tako da je nemuguće da to provrti.Jer možda netko zna koliko da skratim hod klipnjače ja sam mislim za 7mm.
Sorry nitrus za blokove stvarno..... _________________ Tomos je NAJBOLJI!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Toma Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 9:28 pm Post subject: |
|
|
Možda još i 50klip ako ga nađem.Ovo u blokovima nema šanse da provrti,a kad napravim novu kraću jaču klipnjaču isto od poboljšanom čelika to neće nikud ja mislim.I moja je E90 mašina na CTX-oj rami _________________ Tomos je NAJBOLJI!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
rajko Forumaš

Joined: 31 May 2009 Posts: 1017 Location: sapna kod čaglina
|
Posted: Mon Nov 02, 2009 9:52 pm Post subject: |
|
|
ti sve kontra radiš. evo neka ti reso sad a ozbiljno objasni gdje griješiš. ja neam živce nekome ko je tokar objašnjavat da ak imaš dva jaja i kad ti neko uzme ta dva jaja da ti ostaje ku**c. _________________ "ko je lud ne friziraj mu kosilicu" |
|
| Back to top |
|
 |
korisnik01 Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 10:44 pm Post subject: |
|
|
ako skratiš klipnjaču hod će ti ostat isti _________________ ja sam black tjelom
Svako dodatno ulaganje u tomosa je velika greška. Nažalost, pogriješiti ću opet  |
|
| Back to top |
|
 |
Reso Forumaš

|
Posted: Mon Nov 02, 2009 11:02 pm Post subject: |
|
|
Ma nemam sta objasnjavat nek radi kako oce.... sve je vec objasnjeno na forumu.
kaskader ti je sve rekao sta treba napraviti da bi deva trajala i da bi to sve bilo nesto.
ako skratis klipnjacu, kao sto black kaze hod ostaje isti,ono sto ces dobit je nizu donju mrtvu tocku i gornju mrtvu tocku klipa.
devu treba pustit na okretajima na kojim je, a ti ako skratis hod, dizes okretaje ako ne grijesim, a i kanali u cilindru vise ne funkcioniraju, moras i cilindar preradit.
klip 50 ne stavljaj, jos ce vise radilica trpit, dobices jos kompresije....
opet, bio je jedan clan na forumu koji je ubacio klip promjera 55 u cetu pa sam cuo od jednog drugog clana da je to trajalo, al za to je potrebno napravit ono sto je rajko rekao aka kaskader. _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
|