|
...:::TOMOS FORUM:::... ...sve o Tomosima na jednom mjestu...
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
metalmaniac Forumaš
|
Posted: Fri Nov 06, 2009 7:53 pm Post subject: |
|
|
heh, koliko puta si rekao "na motoru"...
nego, neznam šta ti se ne sviđa na petnajstici...
rama je jako lijepa, isto ko i od T14, još i ljepša, zbog kromiranih djelova, samo je malo slaba pa nije za divljat po polju i za cross vozit, jer se strga... to je samo za cestu |
|
| Back to top |
|
 |
korisnik01 Forumaš

|
Posted: Sat Nov 07, 2009 12:07 pm Post subject: |
|
|
jednsotavno nesviđa mi se taj motor,kao nijedan seriski tomos. vjerujte da mi neko da gajnci novog seniora ja bi skino mašinu i stavio na bt-a, ista stvar i sa e90 skinuo bi mašinu i uzeo samo getribu. nijedan tomos zasebno me ne privlači. ama baš nijedan pa čak ni specijalke. no tek mi je 16 god. važan mi je samo izgled i performanse motora _________________ ja sam black tjelom
Svako dodatno ulaganje u tomosa je velika greška. Nažalost, pogriješiti ću opet  |
|
| Back to top |
|
 |
nedjo Forumaš

|
Posted: Sat Nov 07, 2009 2:49 pm Post subject: |
|
|
| korisnik01 wrote: | | jednsotavno nesviđa mi se taj motor,kao nijedan seriski tomos. vjerujte da mi neko da gajnci novog seniora ja bi skino mašinu i stavio na bt-a, ista stvar i sa e90 skinuo bi mašinu i uzeo samo getribu. nijedan tomos zasebno me ne privlači. ama baš nijedan pa čak ni specijalke. no tek mi je 16 god. važan mi je samo izgled i performanse motora |
...Stara Latinska govori: ukusi su razliciti i o njima ne vredi raspravljati. |
|
| Back to top |
|
 |
dedaos Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 10:18 am Post subject: |
|
|
| nedjo wrote: | | korisnik01 wrote: | | jednsotavno nesviđa mi se taj motor,kao nijedan seriski tomos. vjerujte da mi neko da gajnci novog seniora ja bi skino mašinu i stavio na bt-a, ista stvar i sa e90 skinuo bi mašinu i uzeo samo getribu. nijedan tomos zasebno me ne privlači. ama baš nijedan pa čak ni specijalke. no tek mi je 16 god. važan mi je samo izgled i performanse motora |
...Stara Latinska govori: ukusi su razliciti i o njima ne vredi raspravljati. |
Pravila postoje da bi ih se kršilo. _________________ BABAOS RACING
---------------------------------------- |
|
| Back to top |
|
 |
dedaos Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 10:45 am Post subject: |
|
|
Na kraju sezone jučer "magnetna rezonanca"liječenje i peglanje krivulje.
Sjeli u kombi jučer i odputovali.Dinamometar nije pri ruci ali je u ovom trenutku neophodan.Pale su oklade.Najoptimističniji je bio Danijel sa 50 KS.Nitko nije pogodio.Snage ima za izvoz.Problem je samo kvaliteta krivulje koja nema optimalnu putanju. _________________ BABAOS RACING
|
| Back to top |
|
 |
Pukac-GP Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 11:26 am Post subject: |
|
|
| dedaos wrote: |
Na kraju sezone jučer "magnetna rezonanca"liječenje i peglanje krivulje.
Sjeli u kombi jučer i odputovali.Dinamometar nije pri ruci ali je u ovom trenutku neophodan.Pale su oklade.Najoptimističniji je bio Danijel sa 50 KS.Nitko nije pogodio.Snage ima za izvoz.Problem je samo kvaliteta krivulje koja nema optimalnu putanju. |
Dal nam mozete reci o koliko se KS radi?  _________________ ja Alma i TOMOS imali smo mali kosmos.... |
|
| Back to top |
|
 |
mudone CTX80

Joined: 16 Apr 2007 Posts: 3895 Location: Ivanić Grad (okolica)
|
Posted: Sun Nov 08, 2009 11:28 am Post subject: |
|
|
oko 118ks,slobodna procjena :D _________________ natjerao me  |
|
| Back to top |
|
 |
dedaos Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 12:34 pm Post subject: |
|
|
Evo prvi put od kad sam na Forumu koristim situaciju da nešto savjetujem.Nemojte nikad s obrtajima i snagom pretjerivati.Treba biti umjeren i realan.Te podatke uvijek imat argumentirano na osnovu realnih pokazatelja i informacija.Neki se razbacuju okretajima,snagom i brzinom kao da je to kukuruzno brašno. _________________ BABAOS RACING
----------------------------------------
Last edited by dedaos on Sun Nov 08, 2009 12:38 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
mudone CTX80

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 12:37 pm Post subject: |
|
|
| dedaos wrote: | | Evo prvi put od kad sam na Forumu koristim situaciju da nešto savjetujem.Nemojte nikad s obrtajima i snagom pretjerivati.Treba biti umjeren i realan.Te podatke uvijek imat argumentirano na osnovu realnih pokazatelja i informacija. |
ja sam reko otprilike kolko mislim,ovako po vašem odgovoru mislim sad 85  _________________ natjerao me  |
|
| Back to top |
|
 |
dedaos Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 12:41 pm Post subject: |
|
|
Ti si ozbiljan i inače pa i zapažaš kvalitetno to sam već zapazio.Ali kad to cinis moras imat uporiste.Ovako bez toga mozes ozbiljno pogrijesiti. _________________ BABAOS RACING
|
| Back to top |
|
 |
dedaos Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 12:49 pm Post subject: |
|
|
| mudone wrote: | | dedaos wrote: | | Evo prvi put od kad sam na Forumu koristim situaciju da nešto savjetujem.Nemojte nikad s obrtajima i snagom pretjerivati.Treba biti umjeren i realan.Te podatke uvijek imat argumentirano na osnovu realnih pokazatelja i informacija. |
ja sam reko otprilike kolko mislim,ovako po vašem odgovoru mislim sad 85  | Toliko konja,točno toliko ima Kawasaki Z1000 iz 1980 godine koji je 350 ccm veći po obujmu i tehnčki mlađi 20 godina a ima i 4 Cilindra.Nasuprot tome Triton je dvocilindrik iz 1961 g.koji ima 650 ccm i 37 KS prije mog friziranja..Pretpostavljam da imaš iskustvo friziranja i da znaš koji je napor ostvariti nekoliko KS više.Moj motocikl u ovom trenutku na odprintanom listu papira ima točno 30 KS više od tvorničkog,jednu brzinu više od tvorničkog i 100 ccm više od tvorničkog.Nastavno na sve ove podatke brži je 40 km/h od izvornog modela(trkači prijenos-sa dužim moglo bi i 60 više).Za ove rezultate bilo je mukotrpnog rada i uloženo mnogo novca i još nije gotovo.Potpuno ispravnog u top formi sad rastavljam i zaokružit ću na 70 KS.Za te tri KS trebam još uložiti oko 2000 E za djelove bez vrijednosti rada.I što je jako važno uspjeh je uvijek neizvjestan. _________________ BABAOS RACING
----------------------------------------
Last edited by dedaos on Sun Nov 08, 2009 1:19 pm; edited 3 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
mudone CTX80

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 1:07 pm Post subject: |
|
|
| dedaos wrote: | | mudone wrote: | | dedaos wrote: | | Evo prvi put od kad sam na Forumu koristim situaciju da nešto savjetujem.Nemojte nikad s obrtajima i snagom pretjerivati.Treba biti umjeren i realan.Te podatke uvijek imat argumentirano na osnovu realnih pokazatelja i informacija. |
ja sam reko otprilike kolko mislim,ovako po vašem odgovoru mislim sad 85  | Toliko konja,točno toliko ima Kawasaki Z1000 iz 1980 godine koji je 350 ccm veći po obujmu i tehnčki mlađi 20 godina a ima i 4 Cilindra.Nasuprot tome Triton je dvocilindrik iz 1961 g.koji ima 650 ccm i 37 KS prije mog friziranja..Pretpostavljam da imaš iskustvo friziranja i da znaš koji je napor ostvariti nekoliko KS više.Moj motocikl u ovom trenutku na odprintanom listu papira ima točno 30 KS više od tvorničkog. |
nažalost,nisam bio informiran o tvorničkim specifikacijama vašeg motora,a niti ostalim u klasi.
vaše friziranje je očito diglo snagu malo ispod 100% tako da svaka čast
mene zanima sljedeće,malo budem drndao po radioni,pa imam doma 2 mašine od kosilice,ali 4t,pa neznam šta da napravim da to mali "friziram" inače projekt je jedino zato jer me to zanima i tako,neće biti nikakve primjene,pa me interesira što napraviti,mašina će samo neopterećena biti turirana,jedino što mislim napraviti je staviti feći fergazer i proširiti usisni i ispušni kanal,sada,kako to i gdje je točno najbitnije,hvala! _________________ natjerao me  |
|
| Back to top |
|
 |
metalmaniac Forumaš
|
Posted: Sun Nov 08, 2009 1:17 pm Post subject: |
|
|
| mudone wrote: | | dedaos wrote: | | mudone wrote: | | dedaos wrote: | | Evo prvi put od kad sam na Forumu koristim situaciju da nešto savjetujem.Nemojte nikad s obrtajima i snagom pretjerivati.Treba biti umjeren i realan.Te podatke uvijek imat argumentirano na osnovu realnih pokazatelja i informacija. |
ja sam reko otprilike kolko mislim,ovako po vašem odgovoru mislim sad 85  | Toliko konja,točno toliko ima Kawasaki Z1000 iz 1980 godine koji je 350 ccm veći po obujmu i tehnčki mlađi 20 godina a ima i 4 Cilindra.Nasuprot tome Triton je dvocilindrik iz 1961 g.koji ima 650 ccm i 37 KS prije mog friziranja..Pretpostavljam da imaš iskustvo friziranja i da znaš koji je napor ostvariti nekoliko KS više.Moj motocikl u ovom trenutku na odprintanom listu papira ima točno 30 KS više od tvorničkog. |
nažalost,nisam bio informiran o tvorničkim specifikacijama vašeg motora,a niti ostalim u klasi.
mene zanima sljedeće,malo budem drndao po radioni,pa imam doma 2 mašine od kosilice,ali 4t,pa neznam šta da napravim da to mali "friziram" inače projekt je jedino zato jer me to zanima i tako,neće biti nikakve primjene,pa me interesira što napraviti,mašina će samo neopterećena biti turirana,jedino što mislim napraviti je staviti feći fergazer i proširiti usisni i ispušni kanal,sada,kako to i gdje je točno najbitnije,hvala! | pa ako je to 4t mašina onda nema kanale ko dvotaktni, nego ima ventile na glavi, jesam u pravu? |
|
| Back to top |
|
 |
Dejan_22 Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 1:34 pm Post subject: |
|
|
| mudone wrote: | | dedaos wrote: | | mudone wrote: | | dedaos wrote: | | Evo prvi put od kad sam na Forumu koristim situaciju da nešto savjetujem.Nemojte nikad s obrtajima i snagom pretjerivati.Treba biti umjeren i realan.Te podatke uvijek imat argumentirano na osnovu realnih pokazatelja i informacija. |
mene zanima sljedeće,malo budem drndao po radioni,pa imam doma 2 mašine od kosilice,ali 4t,pa neznam šta da napravim da to mali "friziram" inače projekt je jedino zato jer me to zanima i tako,neće biti nikakve primjene,pa me interesira što napraviti,mašina će samo neopterećena biti turirana,jedino što mislim napraviti je staviti feći fergazer i proširiti usisni i ispušni kanal,sada,kako to i gdje je točno najbitnije,hvala! |
baš me zanima kako se kanali šire na 4t motoru
nemožeš širit cijeli kanal, jer moraš onda i veće ventile stavljat _________________ prodajem automatic
http://tomos.11.forumer.com/viewtopic.php?p=217924#217924
prodajem Ctx
http://tomos.11.forumer.com/viewtopic.php?p=226788#226788
kupujem auspuh od t15 |
|
| Back to top |
|
 |
korisnik01 Forumaš

|
Posted: Sun Nov 08, 2009 1:48 pm Post subject: |
|
|
na 4t motoru. oko znate kako izglda ventil e sad onaj dio što drži onu kapu stanji se, tako da više smjese može ulazit i izlazit. e sad kolko se smije stanjit a da nepukne??? ali jebo spuštanje glave i takva sranja, staviš gore turbinu i mirna bosna _________________ ja sam black tjelom
Svako dodatno ulaganje u tomosa je velika greška. Nažalost, pogriješiti ću opet  |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|